Ha felnőtté válunk, megutáljuk a popzenét?
Előfordult már valakivel, hogy kinőve a kamaszkorból, 35-40 évesen már közel sem tetszett úgy egy dal, mint 15-20 évvel korábban? A legfrissebb kutatások szerint bizonyos életkor fölött, teljesen természetes reakció, hogy fiatalságunk zenéit sokkal minőségibbnek tartjuk a kor popdalainál, s eltekerjük a rádiót, ha egy aktuális sláger szól! Ennek nem a zene az oka, hanem az a jelenség, amely „ízlésbefagyás” (taste freeze) néven ismeretes.
Tovább
Idén 85
Talán nem véletlen, hogy a RamCity Rádió elindulása éppen a napokban történik. Szigetszentmiklós határában Lakihegyen tanyázik ugyanis egy öreg hölgy, aki régi jó barátja és kiszolgálója volt évtizedekig a magyarországi rádiózásnak, a hőskortól kezdve. Élelmedett kora ellenére pedig, még mindig  karcsú és gyönyörű! A Lakihegyi adótorony, mely valóban nagy idők tanúja, decemberben lesz 85 éves!
Tovább
Új aranykor jön?
A rádiózást kb. negyven éve temetik, de köszöni szépen jól van. Az internet azonban új kihívást jelent, amihez alkalmazkodnia kell. Persze a rádiózást sokszor siratták már. A Buggles együttes slágere 1979-ben szomorú jövőt vetített előre, melynek refrénje maga volt a sötét jóslat: „Video Kill the radio Stars”, azaz „a videó megöli a rádiósztárokat”.
Tovább
Visszaszámlálás...
Nos, az ember úgy gondolkozik néha, mint anno én, egy-egy csinosabb lány kapcsán gimis koromban... "Áhhh, úgysem áll velem szóba!" Megmagyarázzuk, valamit miért lehetetlen megvalósítani ahelyett, hogy belevágnánk.. Aztán lassan megtanuljuk, hogy álmodni igenis szabad, álmodni muszáj! Mi vinné előre másként, a világ kerekét?
Tovább