Ahogy egy kosárlabda mérkőzés első pillanatában feldobják a labdát, úgy a mi sztorink is, kicsit korábban, egy történelminek mondható pillanatban indult. Kiss István alapító elnök, 2010-ben hozott létre Szigetszentmiklóson, egy akkor még diáksport egyesületként működő csapatot, mely az otthont adó középiskola névadója után, Batthyány Kázmér Gimnázium Diáksport Egyesület, azaz BKGDSE néven kezdte el működését. Nem kisebb feladatot tűzött maga elé, minthogy tömegekkel szerettesse meg a kosárlabdát.

No, de egy rádió? Hogyan kerül a csizma az asztalra? Mi köze egy sport egyesületnek a rádiózáshoz? – kérdezhetné joggal bármelyik olvasónk. Az összefoglaló néven, BKG Sportként futó egyesület, ma már sokkal több egy átlagos sport klubbnál! A „Batyi”, ahogyan a névadó gimit, és a belőle kisarjadó egyesületet sokan régóta, egymást közt hívják, egyre bővülő, nagy családként foglal magába bármit, amely a brand-et erősíti.

RamCity? Az bizony! A városunk, Szigetszentmiklós címer állatára utaló angol „ram”, azaz „kos” szócska, nem csak az egyesület logójában köszön vissza, hanem azt az elszántságot is jelzi, amelyet e rádió elindítása kapcsán érzünk. Nem vagyunk profik, nem is célunk, hogy bárkivel fölvegyük a versenyt. Egyben viszont biztosak vagyunk. Ahogyan régen, a rádió hőskorában összegyűltek az emberek, egy-egy, akkor még kiváltságosnak számító rádió tulajdonos udvarán, hallgatva a világ híreit, úgy helytől és időtől függetlenül, ma bárki e rádió hallgatója lehet, aki rendelkezik egy kis hellyel a világhálón!

A Ram City Rádió, egy tehetséges fiatalokból álló, önkéntes csapat munkájának gyümölcse, de sokkal inkább egy találkozási pont, ahol térben is, időben is távol, mégis egy közösséggé válhatunk! Webrádióként pedig már nincsenek határok, hiszen bárki „bekapcsolhat” minket Erdélytől Braziliáig, az Óceán túlsó partjától, egészen Japánig!

A „Batyis” történet tehát újabb fejezetéhez érkezett, amely hisszük, újabb barátokat is eredményez majd.  Klikkelj hát ránk, légy a hallgatónk, s bátoríts minket azzal, hogy újra visszatérsz!

Szeretettel, a

RamCity Rádió stábja