Nos, az ember úgy gondolkozik néha, mint anno én, egy-egy csinosabb lány kapcsán gimis koromban… “Áhhh, úgysem áll velem szóba!” Megmagyarázzuk, valamit miért lehetetlen megvalósítani ahelyett, hogy belevágnánk.. Aztán lassan megtanuljuk, hogy álmodni igenis szabad, álmodni muszáj! Mi vinné előre másként, a világ kerekét?

Ma, a világháló adta korlátlan lehetőségek korában, már sokkal egyszerűbb elindítani egy rádiót, mégis, az emberek nagy többsége nem azon töri a fejét, hogy hasonló fákba vágja a fejszéjét. Hallgat még valaki manapság rádiót? Aztán amikor megfogan az ötlet, ezernyi kérdés merül fel: érdekel ez majd bárkit rajtunk kívül? Hogyan fogjunk technikailag hozzá? Lesz rá elég pénz? És kikkel tudjuk mindezt megvalósítani? Egyáltalán… mi legyen a neve?

Végül, persze meg kell tenni az első lépéseket. Sorra venni a jogi teendőket, elkezdeni zenét gyűjteni, körbejárni, milyen technikai apparátus szükséges, és végül, de nem utolsó sorban megtalálni azokat, akik kellően elszántak, egy internetes közösségi rádió működtetésére. Ilyen ember pedig, nem minden bokorban terem…

Szerencsére van valaki, aki kellően kitartó abban, hogy amit elképzel, meg is valósítsa! Kiss István a BKG Sport alapító elnöke, nagy álmodó hírében áll. A rádió ötletét is ő vetette föl, s miközben kezdetektől rajta tartja szemét a projekten, kellő szabadságot biztosít ahhoz, hogy az álmot vele együtt álmodva, szabadon tervezgessünk. Talán jobb időpontot is választhattunk volna az indításhoz, s azzal sem voltunk igazán tisztában, mit is jelent belevágni egy ilyen projektbe… de ma, amikor már lassan kész a weboldal, s végül célegyenesbe fordulunk, a szívünk is gyorsabban ver, hiszen az álom végül valósággá lesz.

Persze sok mindent nem tudunk még, s a rádió működtetését is saját bőrünkön tapasztalva, apránként sajátítjuk majd el… Új terepre lépünk, egy izgalmas, meglepetésekkel teli tájra, ahol sokan jártak már előttünk, de nekünk mégis a saját utunkat kell járnunk. Műsorötletek, ezernyi zenei stílus kavarog a fejünkben, de úgy hisszük, tán csak elkezdeni nehéz. Lassanként beletanulva, egy olyan közösségi teret teremtünk a világhálón, ahová idővel egyre többen, s egyre szívesebben lépnek majd. Ahol nem csak jó zenéket talál majd az ide tévedő látogató, hanem érdekes beszélgetéseket, riportokat, és hasznos információkat a kosárlabda sport, szűkebb régiónk, és a nemzetközi hírek világából.

“Jó zenék, egy jó társaságban!” Mindez nem csak szlogen, hanem valódi cél: olyan rádiót alkotni, amelyet idővel mindenki szívesen hallgat majd, és sokak kedvencévé válik. Addig is még egy kis türelem, hamarosan újra jelentkezünk!